BigMove: het GGZ-programma,

dat je helpt grip op je leven te krijgen!

Voor wie is BigMove?

BigMove is voor mensen die dagelijks te maken hebben met een combinatie van ingrijpende klachten, waardoor ze niet kunnen doen wat ze graag zouden willen. Denk aan iemand met psychische klachten (depressie, angst) in combinatie met lichamelijke klachten (suikerziekte, chronische pijn, overgewicht, hart- en vaatziekten), waarbij soms ook eenzaamheid, werkeloosheid of financiële problemen spelen. Dat is nogal wat om mee om te gaan.

Herkent u dit? Doe dan de test!

> Klik hier voor de test

BigMove-Met-Payoff250px

BigMove programma Weesp

nieuwe groepen starten elk jaar in maart en november

Het BigMove GGZ-programma

In het BigMove-programma kunt u op een plezierige manier uw eigen kracht (her) ontdekken en aan uw gezondheid werken. Om te beginnen heeft u een intakegesprek met de BigMove-psycholoog om een goed beeld te krijgen van uw klachten. De psycholoog helpt u bij het bepalen van uw persoonlijke (gezondheids-)doelen. Tijdens de behandeling heeft u een aantal persoonlijke gesprekken met de psycholoog en met een van de begeleiders van de groep.

In de groep bewegen met BigMove

Daarnaast komt u gedurende ongeveer 6 maanden, wekelijks in een groep bij elkaar om met de BigMove-begeleiders aan uw doelen te werken. Wat uw klachten ook zijn, bij BigMove kunt u op uw eigen niveau en met plezier bewegen en bezig zijn met uw gezondheid. Uw huisarts kijkt van tevoren of BigMove bij u past en houdt samen u en de begeleiders de voortgang in de gaten.

Resultaat en vervolg na 6 maanden

Mensen die BigMove hebben gedaan zitten beter in hun vel, voelen zich fitter en hebben meer sociale contacten. De begeleiders helpen u om na zes maanden BigMove een vervolgactiviteit te vinden die bij u past. Zo houdt u zelf invloed op uw gezondheid, blijft u onder de mensen en voelt u zich op alle fronten gewoon beter. Dus: Gun uzelf BigMove!

Uitspraken van deelnemers BigMove

“Nu kan ik gewoon opstaan ’s ochtends. Soms kwam ik er helemaal niet uit.”

“Mijn gedachten draaiden in cirkeltjes rond voor ik bij BigMove begon”

“Zie mij hier staan, lachend in het midden van de groep, ik had nooit gedacht dat ik dat durfde, dat ik dat kan”

 

BigMove Henny Ottenhoff Oefentherapie Weesp groep

Hoeveel kost BigMove?

Voor deelname aan het BigMove programma heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig. De kosten van een BigMove GGZ behandeling wordt vrijwel door alle zorgverzekeraars vergoed, alleen zorgverzekeraar DSW, Stad Holland en inTwente vergoeden de behandelingen niet. Ben je bij hen verzekerd en wil je wel deelnemen aan het BigMove programma? Wij adviseren je om dan vooraf toestemming bij de zorgverzekeraar aan te vragen.

Wettelijk eigen risico voor zorg
Iedereen van 18 jaar en ouder heeft een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dat betekent in 2017 dat je maximaal € 385 aan verplicht eigen risico voor BigMove zelf betaalt. Als je dat bedrag al hebt betaald aan andere zorg in dat jaar, dan zijn er geen nieuwe kosten voor deelname aan de BigMove behandeling. Je zorgverzekeraar houdt dat in de gaten.  

BigMove Team Weesp

- Welmoed Pietersen, GZ-psycholoog BIG
- Jannet van der Maten, GZ-psycholoog BIG
- Titia van der Laan, GZ-psycholoog BIG
- Eelco Olde, GZ-psycholoog BIG
- Willem van Lindenberg, psychosomatisch fysiotherapeut
- Erik Corazón, psychomotore therapeut
- Henny Ottenhoff, psychosomatisch oefentherapeut

Meer informatie en aanmelding?

Voor aanmelding of overleg neemt u contact op met:
Psychologenpraktijk Herengracht: 0294-484840

Voor informatie en folders: Henny Ottenhoff: 0294-418398.

Ook is er uitgebreide informatie te vinden op de website van BigMove

Hoe schrijf ik me in?

Via uw huisarts. Die verwijst u door naar BigMove voor een intake en eerste kennismaking.

Aanvullende informatie voor verwijzers