Henny Ottenhoff

Henny Ottenhoff

Even voorstellen

Mijn naam is Henny Ottenhoff. Ik ben geboren en getogen in Weesp en woon en werk hier met heel veel plezier.

Ik heb altijd veel gesport en ben betrokken bij diverse sportverenigingen in Weesp. Op dit moment ga ik graag hardlopen, fietsen en tennissen. Het belang van bewegen geldt niet alleen voor bewegen bij sport, maar juist ook voor dagelijkse activiteiten.

Mensen met klachten, pijn en/of beperkingen behandelen, adviseren en begeleiden naar herstel, zodat ook zij weer met plezier kunnen bewegen vind ik het mooiste dat er is.

"Henny werkt servicegericht en zet zich met al haar passie in voor haar cliënten. Continu op zoek gaan naar mogelijkheden, buiten kaders denken, goed luisteren en zo ontdekken wat mensen echt beperkt, dat is haar kracht."

De mens achter de klacht

Oefentherapie heeft als basis dat de cliënt als totaliteit wordt gezien en benaderd. En dat is precies wat het voor mij ook zo’n mooi vak maakt. Niet enkel de mens met zijn klacht, maar ook de mens achter de klacht: zijn wensen en zijn woon-, leef-, en werkomgeving.

Het belangrijkste vind ik dan ook om samen met de cliënt te kijken en inzicht te krijgen wat de oorzaak van het probleem kan zijn. Voor de ene cliënt is hoofdpijn het gevolg van een onjuiste schouderstand en spiergebruik, voor de ander is dit in combinatie met teveel “hooi” op zijn schouders hebben of nemen.

Zorgverzekeraars

Ik heb een contract met alle zorgverzekeraars.

Specialisaties

Ik heb me gespecialiseerd in de psychosomatiek en daardoor veel ervaring met rug-, nek- en schouderklachten, ademhalingsproblemen, chronische pijn, stress gerelateerde klachten en slaapproblemen.

Kwaliteit

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici onder nummer 39901135994. Alleen paramedici die voldoen aan de door de beroepsgroep gestelde opleidingseisen worden hierin geregistreerd. Elke vijf jaar wordt gecontroleerd of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Alleen wanneer er aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan, behoudt de geregistreerde paramedicus zijn of haar kwaliteitsregistratie.